Volleybal en Badminton
in het Baken.
      
Informatie over, en het lenen van gereedschappen en spellen.

Historie van de Koningshof trimloop

Trimloop fotoś

Volleybaltoernooien
Fotoś
De werkgroep sport&spel houdt zich voornamelijk bezig met twee jaarlijks terugkerende activiteiten.

Ten eerste is dat het recreatieve Koningshof volleybaltoernooi, wat gehouden wordt in de eerste maanden van het jaar in sporthal Het Baken. Hier wordt met maximaal 12 teams, welke allemaal tegen elkaar uitkomen, uitgemaakt wie zich weer een jaar lang kampioen van het Koningshof volleybaltoernooi mag noemen. Hierbij krijgt de winnaar de wisselbeker tot aan de eerst volgend toernooi, de beker blijft ten alle tijden eigendom van de vereniging.

De tweede activiteit is de Koningshof trimloop.

Deze wordt jaarlijks georganiseerd op de 2e dinsdagavond van september vanaf het autoluwe deel van de Europalaan. Onze loop mag zich verheugen in een jaarlijks groeiend aantal deelnemers uit de verre omtrek. De trimloop start allereerst om 18.45 uur met de gratis jeugdloop van 1km voor kinderen tot 12 jaar.

Verder huurt de wijkvereniging al jaren achtereen wekelijks op de woensdagavond van 19.00 uur tot 20.30 uur de gehele zaal van Het Baken.
Door het neerlaten van de flexibele wand wordt de zaal in tweeŽn gedeeld.
Gedurende het seizoen, dat gelijk loopt aan het schooljaar, wordt dan onder ‘sturing’ van de werkgroep sport&spel badminton en volleybal gespeeld. Enthousiaste sportievelingen van elk niveau zijn welkom. Kom gewoon woensdagavond eens naar de sportzaal in Het Baken om de sportieve sfeer te proeven.

Badminton.
Dit kan worden gespeeld op twee banen, waarbij om toerbeurt door een redelijk vaste kern (van dames) veelal gedubbeld wordt.

Volleybal.
Wordt het gehele seizoen gespeeld door een groep van 15 tot 20 mannen en vrouwen. Hierbij worden dan een aantal sets in een recreatieve vorm gespeeld in wekelijks wisselende formatie en dus sterkte.
Dit alles is afhankelijk van de opkomst op de avond, waarbij het kan voorkomen dat er zgn. ingedraaid moet worden door een te groot aantal aanwezigen.

De kosten voor een heel seizoen bedragen € 63,00 voor leden en € 70,00 voor niet leden.
Daarnaast zijn ideeŽn welkom om andere sporten of spellen te organiseren.
Deze kunnen echter alleen gerealiseerd worden, indien men zelf ook bereid is om zijn steentje bij te dragen, daar de werkgroep sport&spel alleen iets kan doen mits er voldoende vrijwilligers beschikbaar zijn.

© Wijk-koningshof 2010  mail: webmaster